dijous, 7 d’abril del 2011

ARTISTES I NAVEGANTS

<És colossal! En aquest país cada dia hi ha més gent que es queda sense feina, cada dia hi ha més morts a les carreteres, cada dia es mengen coses més dolentes, cada dia tothom s’entén menys. Però quan un pregunta com va tot, tothom contesta invariablement: “Anar fent!”>   (Josep Pla)

Nosaltres també anem fent. Poquet a poquet i amb la mirada en un horitzó que mai entenem massa. Però fem. Avui hem fet de pintors, i deu n’hi do el que hem fet. Érem molts, vuit contant la Nathalie, i fins i tot els turistes que anaven a veure la Casa d’en Dalí s’hi apuntaven, i ho hem fet en un no res, el resultat es pot veure a les fotos. La part que ha quedat millor ha sigut el sostre, on s’ha enfilat la Pilar. Diem que es la que ha quedat millor perquè ningú l’ha pogut veure, només la Pilar, i ella diu que és la que ha quedat millor, i nosaltres ens la creiem. A les fotos, i sobre tot a la realitat, es pot veure que la part que ha quedat pitjor ha sigut la de la porta de més a la dreta, la de les estanteries. És la que ha pintat Nathalie. Ha fet el que ha pogut i potser una segona capa, només allí, ho pot solucionar. Ho parlarem.

Però hem fet, i molt, i ai de qui digui que no ha quedat bé. Cal agrair la direcció de Mauricio S’Barbaro, qui encara ha de pintar els logos, i amb qui ens hem embolicat una mica perquè no ens aclaràvem sobre quina pintura havíem de comprar.

Ara falta la rosa dels vents amb les llambordes antigues de Cala Prona. Tot serà magnífic i navegarem com artistes. Avui ho hem fet. Hem palejat fins a Messina, que és diu Messina o Illa Plana i no té altre nom, i després hem enfilat fins a Cala Bona, sense equivocar-nos, on Javi ha fet els primers esquimotatges de l’any, i després hem tornat amb un vespre tranquil, i hem recuperat la nostra obra, els armaris pintats.    

Tot és possible i tot es pot dir, palegem amb l’esquena dreta i l’elegància bereber, són els nostres dies i entre tots els fem únics. Només l’inactivitat ens pot enfonsar en la foscor d’una presó, mentre el moviment ens fa lliures. Temps de parlar i dir. Sent qui som, i fent-ho amb discreció, prudència, i sobre tot amb alegria. Anar fent.  


Dissabte, si el temps ho permet, i sembla que ho permetrà navegarem encara millor, cada dia millor.  Les sortides de dissabte seran a les 9.30. 


(Recordar que el proper dissabte, a les 20.00 y a l’Art i Joia, es projectarà un nou documental sobre Cadaqués que sembla que està força bé.)










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada