dissabte, 16 d’abril del 2011

EL CONSOL ÉS QUE ENS HO HEM PASSAT BÉ

El dissabte passat varem sortir a palejar a l’hora habitual i pensant només en recórrer el mar, i a la sortida de Portlligat ens varem trobar tres balenes creuant per davant de nosaltres. Avui hem organitzat una expedició de baleners, hem sortit a les set del matí, hem recorregut milles i milles i no hem trobat res. Tota circumstància sempre es presenta quan menys s’espera.

Dir, però, que continua meravellant-me l’esperit d’aventura, o de poc sentit comú, que gaudim els components del nostre grup. A la trucada o el mail d’ahir divendres, dient que avui ens trobàvem a Portlligat a les sis quaranta cinc per buscar balenes, no sols no l’han ignorat, sinó que han vingut un bon grapat de gent, alguns des de lluny i quan tenien previst no venir aquesta setmana.

Érem Annika, Marta Duch, Nathalie Giordano, Eduard Baulida, Eduard Marqués, Lluís Torrent, Jordi Rotllán, Josep Flor, Miquel, i jo, i més tard, a les 9.30, amb més tranquil·litat i seny, s’han afegit Anna Suárez i Anja.

Hem sortit quan sortia el sol, tot un privilegi palejar a aquella hora, i hem arribat a Massa d’Or, hem palejat cap al Rec de Cap de Creus, amb mar de fons i sense rastre de cap animal, ni ocell ni peix ni cetaci. Llavors, quan ja portàvem quasi tres hores palejant, hem tornat a costa, parat a Cala Jugadora, on hem esmorcat, xerrat i descansat.

Cal dir que a sigut un plaer rebre altre vegada tant a Marta Duch com a Annika, que feia temps que no venien, dir que Eduard Baulida semblava trist, l’hi ho volia comentar però se n’ha anat en el primer grup que ha tornat i no he pogut fer-ho, dir que Nathalie tenia que haver-se quedat al Rec, més enllà de Sa Rata, mentre nosaltres esmorcàvem, vigilant ella el possible pas de cetacis, però no ha volgut, dir que Miquel ha proposat tirar pedres a la càmera amb retardateur de la Nathalie, per veure qui l’encerta, i ens ha semblat correcte però ho hem deixat per un altre dia, dir que teníem difícil veure balenes perquè Toni Sbert ens havia prohibit fer-ho mentre ell sigui a Mallorca, i dir que des de Jugadora un primer grup ha tornat cap a Portlligat, mentre els altres anàvem a Messina, on un altra grup a tornat a Portlligat, mentre els que quedàvem anàvem a Es Cucurucu, on les ones, per inesperades eren impactants, i dir que encara que no hem trobat balenes ens ho hem passat força bé, que qualsevol excusa és bona per sortir al mar amb la sortida del sol, i que quina excusa millor que anar a buscar balenes.


El dimecres, a les tres, si el temps ho permet, hi tornem.

(El video del principi i les dos últimes fotos són de Mónica, companya de Lluís Torrent. Les altres de Nathalie.)









     

1 comentari:

  1. Comentari enviat per Marta Duch:

    Gracies Mutur i companyia! Per la rebuda, la companyia, el blog i les fotos!
    Veritablement sou especialistes en posar les coses fàcils perquè els/les foraster(e)s com jo ens sentim sempre benvinguts tot i que estiguem mesos desconnectats de les vostres "singladures".
    És un plaer retrobar-vos sempre amb empenta i energia per endinsar-vos a mar, amb cetacis o sense!
    No canvieu!
    Marta Duch

    ResponElimina