diumenge, 14 d’abril del 2013

CALIDESA CREADA AL MOMENT


Aquell dia de sol que va ser el dissabte d’ahir va ser tot nostre, de cadascú de nosaltres, i per tant va ser com nosaltres vam voler que fos. 

De moment ens vam trobar a Portlligat. Érem onze. Anna Suárez, Tere, Nathalie, Josep Flor, Santiago, Diego, Jordi Rotllán, Miquel, jo, i Pilar i Josep Parada que van venir més tard.

Després vam sortir molt poc a poc, sense ordre ni concert, ara un, després l’altre, i al final tots, i vam palejar també poc a poc, però creuant el mar sense esforç, ràpid, fàcil, el sol ens acompanyava, i també el color del mar, molt blau, i com si res vam travessar la badia de Cadaqués, vam entrar a la Coua del Bou Marí, vam travessar la badia de Jonculs, però tot ho vam fer com si no ho féssim, sense esforç i sabent que el dia, que era nostre, l’estàvem pintant i fent a mesura que avançàvem.

I vam dibuixar un dia bonic, plàcid i nostre. Vam fer un forat als penya-segats de Norfeu i vam entrar al Clot del Boc, un jacuzzi natural que ens va quedar molt bé. Vam esmorcar a dalt el penya-segat, vam riure també poc a poc, i vam tornar, dibuixant també el camí de tornada, i ho vam fer de manera càlida i tranquil·la, amb llum de sol nostre.

Vam arribar a Portlligat després d’hores de palejar que ens van semblar poques, cap esforç, tot fàcil.  Al penya-segat de Norfeu, just abans d’entrar al Clot del Boc, vam dibuixar amb lletres grogues, de sol, “som responsables de la nostra vida, la dibuixem, i només nosaltres podem canviar el seu dibuix”, i el punt final de la frase és una tassa de cafè que nosaltres vam dibuixar, i que és allí, esperant a qui la vulgui i sàpiga veure i beure. Tindrà el sabor que nosaltres li voldrem donar. 

A Portlligat vam tancar sense soroll els armaris, i cadascú amb el seu pinzell, va tornar a la seva vida, la que també cadascú dibuixa.   

En una de les fotos, la penúltima, vam dibuixar una llum que venia del cel i queia sobre Tere. Ho vam fer perquè vam voler i perquè així el significat quedava més clar.

Dijous començarem un altre dibuix, sense cap cansament.










1 comentari:

  1. Dissabte va fer un dia fantàstic, va veig que vareu ser colla ! Vaig ser a zona medes i vam gaudir com vosaltres, properament us tornaré a visitar, ja avisaré abans, tinc ganes de tornar a a vostra costa, una abraçada !

    ResponElimina