dimecres, 10 d’octubre del 2012

BALENES


Mai tindrem la foto, ni la filmació, sempre tindrem la mirada d’incredulitat d’aquells a qui, sense proves, ens ho sentin dir, però també sempre ens quedarà el moment d’albirament, l’eufòria quan dirigim cap a elles els caiacs, la velocitat fàcil empesa per l’excitament. Balenes! Avui ells tres lloms s’han mantingut fora l’aigua el temps suficient per allunyar dubtes.

Era una tarda de mar pla i gris. Havíem palejat fins a Cadaqués, després fins a Sa Sebolla, on havíem descansat, i ara tornàvem cap a Portlligat. Jo arrastrava el caiac de Nathalie, qui havia quedat a la platja Gran per anar a buscar als nens a l’escola. Érem Anja, Natalie Corcoll, Pilar, la parella de Danesos perduts el darrer dimecres, dos francesos amics de Mauricio i de nom Yves i Yves, Jordi Caselles, Nardo, Jordi Ferrer, Mauricio i jo, catorze en total. Passada l’illa S’Arenella, jo anava parlant amb Natalie Corcoll, quan a uns 100, 150 metres, he vist l’ona en un mar quiet, però aquesta vegada l’ona ha deixat pas, enseguida, a tres lloms que formaven l’ona, i es seguien mantenint, ja no eren una ona sinó tres lloms desplaçant-se. Un dels francesos ha tingut temps de fer fotos amb el seu mòbil (no sé el resultat, però dubto que pugui ser un testimoni). Llavors, en un dia quasi sense barques, ha arribat una gran zodíac, no sé si perquè també havia vist els lloms, però aquests, amb el soroll, han desaparegut. No hem tornat a veure'ls. Mentre em dirigia cap a ells, he pensat que potser eren dofins, però m’han semblat massa grans per ser-ho.

Hem quedat quiets en un mar quiet, a la vegada contents i decebuts, sempre és així, sempre és massa curt i ràpid. Ara és encara temps quan les balenes tornen del Mar de Liguria i sembla que van cap el nord d’Àfrica. Hem tingut la sort de veure-les quan menys ho esperàvem i no ho buscàvem.

Divendres probablement no podrem fer la travessa fins a Port de la Selva perquè està anunciada tramuntana. Potser la farem diumenge. Ja direm quelcom.

Dir que l’home de la parella de danesos ha deixat una botella de Ron als armaris, m’ha dit que pels pirates. Penso que potser un dia d'hivern de molt fred no caldrà ser pirates per que ens ajudi a passar el fred.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada