dissabte, 24 de novembre del 2012

UNA ROTLLANA AL SOL


Avui la vida passava alta, molt alta, com un huracà, i nosaltres no podíem sentir-la, només podíem imaginar com era sentir-la, una ratxa constant de vent contra la cara, però estava tan alta, tan llunyana, que només hem pogut imaginar-la mentre pegats a terra carregàvem els caiacs cap el mar.

Érem Carme, Tere, Pilar, Nathalie, Montse, Cesc i la seva filla Elisabet, Josep Parada, Mauricio i jo, i el vent era desconegut, un sud-est força 5 o 6, que lluny al horitzó aixecava ones i ens intrigava, com seria navega’l? Em tret amb precaució el nas a la bocana de Portlligat i hem palejat sense problemes fins la badia de Guillola, el Jonquet, i la platja Guillola, on hem tornat contra vent, i tots s’han quedat a Portlligat, mentre Cesc i família exploraven l’illa de Portlligat, i Josep Parada i jo sortíem a mar obert, on el vent tampoc pegava fort, les ones eren mar endins, nosaltres continuàvem protegits per Punta Oliguera.

Al tornar als armaris hem trobat totes les dones assentades sota un sol magnífic, xerrant, amb aire de ser felices, s’han obert cerveses, tothom ha parlat, força estona, hem viatjat amb paraules, i llavors Mauricio ha dit adéu, adéu, se’n anava, i se’n ha anat, a Uruguay, la seva terra, a treballar i viure, tornarà potser uns mesos al estiu, poc temps, i aquells que el coneixem hem sentit pena, pena de veritat, no hi ha dret, els amics se’n van, i la vida seguia passant, molt amunt, com un huracà, i nosaltres no podíem sentir-la, només imaginar-la, però l’imaginació és forta i a la rotllana de cadires, gent i cerveses, hi ha arribat el vent de vida.

El passat dimecres van sortir Albert, Josep Parada i Javi, amb tramuntana no massa forta, però donant Josep i Javi el tomb a Encalladora van patir, molt, Josep diu que més que mai, Albert el va esperar a Sa Freu, tot va quedar en una llarga estona d’ensurt surfejant ones gegants entre Encalladora i Sa Rata. Aviat farem cursets de rescat. Els necessitem.

Dimecres, si tot va bé, sortirem altra vegada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada