diumenge, 31 d’octubre del 2010

SORTIDA AL MATI, REUNIÓ A LA TARDA

Ahir va ser un dia gris, dens, compacte, amb un resultat final atordidor però agradable. Al matí varem sortir des de Portlligat i no se exactament quants érem, i amb aquest desconeixement començaven les circumstàncies que havien de marcar el dia. Crec que érem tretze caiacs, després quan els nombri ho confirmaré. El mar estava una mica mogut, però sense presentar problemes. Vaig ser l’últim a sortir de la platja i quan vaig aixecar la vista per veure on eren els demés vaig constatar un fet que confirmaria la afirmació que per la tarda havia de fer en Toni Albert.


M’explico: quan a la tarda es va discutir entre anar a palejar a Grecia o a Menorca, i es va preguntar a en Toni Albert quants dies es tardaria en donar la volta en caiac a Menorca, ell va contestar “Jo nou dies, vosaltres tres.” És veritat que som gent que ens porta el vent, que ens donen el tret de sortida i enfilem pel recte, que ens encanta crec enfrontar els espais oberts i deixar-nos portar per la sensació de recórrer el mar. Així ahir, quan a Portlligat vaig aixecar la vista ja no hi havia ningú, tots estaven enfilant Sa Rata, uns més de pressa que altres però tots molt lluny. Bé, no tots. Albert, qui palejava per primer dia, i Eneko, el seu amic (més endavant i donades les circumstàncies del mar varem dubtar si no era més bé el seu enemic), eren encara a prop. Era important que el grup esperés a Albert, doncs res és més desmoralitzant que ser un principiant i veure que tothom va ràpid, es perd de vista i tu quedes endarrerit. El principiant sempre ha de anar davant. Vaig optar per una solució que només un altra vegada havia pres. Vaig treure el xiulet i com un policia de tràfic al mar, vaig pitar de manera ridícula, i inútil perquè tots eren tan lluny que ningú em va sentir. Un fracàs. Mentre jo ensenyava les tècniques mínimes a Albert, Eneko es va  avançar i va atrapar a part del grup que ens va esperar. 


El grup total érem: Pilar, Josep, Toni Sbert, Xavier Masanés, Miquel, Josep Flor, un amic d’en Josep Flor, Jordi Rotllan, Javi, Eneko, Albert i jo. Varem arribar a Sa Rata i com sempre donar-li el tom va ser difícil, al nas de la Rata sembla una centrifugadora, però tothom ho va aconseguir sense problemes, fins i tot l’Albert, qui tenia la tranquil·litat de veure que nosaltres anàvem tranquils, fet que no tindria perquè donar tranquil·litat, nosaltres podríem ser uns insensats, però la veritat és que no hi havia perill.


Després varem parar en un illot sense nom, uns varen entrar per la part oberta a mar, més difícil, els altres varem entrar pel canal, creient que no era correcte arriscar a Albert, que s’estava portant de meravella, a estimbar-se ja el primer dia contra les roques. La tornada va ser tranquil·la, sense cap problema.


Per la tarda varem tenir la reunió/festa i ara intentaré resumir les conclusions a que varem arribar.


Érem més de trenta persones, contant la mainada. Anna Giró, Patri, Karin, Susi, Nathalie Giordano, Natali Corcoll, Pilar, Laia López, Laia Eraso, Marta Duch, Gemma de Projecte Ninam, Josep, Miquel, Josep Flor, Nardo, Lluís Torrent, Toni Albert, David Martinez, Xavier Masanés, Xavier Almazor, Jordi Rotllan, Sisco, Eneko, Albert, Mútur, i set nens i nenes. Trenta dos en total, vint i cinc adults i set nens. Disculpeu si he oblidat algú.


Es va dir que havíem complert l’objectiu de mantenir les sortides tant les de dimecres i dissabte, com les extraordinàries (Illes Medes, Colliure, Port de la Selva), els acompanyaments (Marnatón, Neda el Mon, Centenari Costa Brava), i en definitiva el numero de palistes per sortida.


Es va dir, però, que no havíem aconseguit contactar amb la gent del poble per a que gaudissin de les avantatges que els oferim. Es va dir que es pensaria la manera, i que d’inici reprendríem l’idea inicial quan es va proposar amb l’Ajuntament introduir el caiac a Cadaqués, es a dir, que totes les activitats (cursets, utilització de material, local, prioritat en les excursions) es faran a través de Umiiartoq-Escola d’en Mar, per tal de potenciar la presencia de quelcom més tangible i al que la gent es pot dirigir.


Es va dir que som ja vint-i-dos socis: Anna Giró, Natali Corcoll, María Giró, Pilar Colomer, Miquel Hormigo, Xavier Masanés, Dana Petho, Attila Petho, Mútur, Nathalie Giordano (?), Patricia Linares, Rostia Ryzack, Laia López, Xavier Almazor, Laia Eraso, Josep Flor, David Martinez, Carles Batlle, Xavier Caminada, Marc Arnal, Aleix Alonso, Toni Sbert. Alguns dels presents es van excusar per no haver-se encara fet soci, i varen dir que ho farien.  Cal recordar que l’any, pel que es refereix a renovació de quotes, es considera de juny a juny, i contant que ja durant als últims mesos hem estat en acció, amb cursets i sortides, encara hi som a temps.


Es va dir que es pot portar familiars i amics sense necessitat de que siguin socis, i que es manté l’idea de que qui vulgui venir a palejar es benvingut, sense necessitat de fer-se soci, i que es farà soci només aquell habitual o no habitual qui vulgui a la vegada col·laborar i/o gaudir de les avantatges abans anomenades (cursets, local, prioritat en les excursions).


Es va dir que amb els diners recollits s’havien liquidat deutes i que els 1.551 euros que de moment tenim es podien utilitzar per comprar material (pales, cubres, caiacs dobles per portar mainada...).


Es va dir que el local, amb el nou lloc on guardar els caiacs i el material, estaria enllestit abans de un mes. Només falten els armaris, aquesta setmana Toni Albert i/o jo ens ham de trobar o contactar amb qui els construeix i esperem que tot estigui enllestit aviat.


Es va constituir la nova junta, substituint a les persones de l’antiga junta que no volien o podien seguir. De la antiga segueixen Mútur com President, Karin i Danna com vocals, i Anna Giró canviant de funció. Es va designar Patri com Vicepresidenta, Anna Giró com Secretaria, Laia Eraso com tresorera, Pilar i Miquel com vocals. Es va agrair sincerament als membres sortints, Carme Salas, Joana Valdivieso, Mariela i Lluís Torrent, perquè varen fer una tasca important en moments d’inici molt difícils per l’entitat. 


Es va agrair l’ajuda de tots en general, complint les tasques assignades a l’ultima reunió, i es va agrair en particular l’ajuda de Toni Albert, feta sempre no sols amb professionalitat sinó també amb dedicació i amabilitat, i la de David Morales a la gestoria, gracies a qui ja s’ha obtingut una subvenció de 1.280 euros de la Diputació. 


Es varen repassar les tasques que s’havien acordat a l’ultima reunió.


Sortides dissabte i dimecres:  Es manté com abans:  Mútur, i en cas de que aquest no pugui venir Anna Giró, Miquel i Nardo (aquest últim no hi era en el moment de parlar-ho i queda pendent de confirmació) el substituiran. Es demana puntualitat, i que aquell dels palistes habituals que no pugui venir que ho avisi.


Assegurances: Patri acabarà les gestions ja iniciades.


Material: Nathalie Giordano, María Giró, Javi i Iñaki es continuaran cuidant del material, en especial una vegada el nou lloc estigui construït.


Remolc: Sisco continuara cuidant d’ell.


Local i lloc de pupilatge: Pilar amb l’ajut si cal dels encarregats de material.


Travessies habituals (Port de la Selva, Colliure i Illes Medes): les seguiran organitzant Patri i Mútur.


Sortides trimestrals: Anna Surez, Nardo i Iñaki, els quals ja estan preparant una baixada pel riu Ter.


Sortides de lluna plena: es proposa mantenir tres sortides de lluna plena durant l’estiu.


Viatges: Pilar i Mútur continuen encarregant-se. Es va parlar de Grecia o Menorca, i se’ns va dir que ens portava el vent.


Institut i Escola: es mantenen les sortides, amb els monitoratges voluntaris i l’ajut en infraestructura de Toni Albert.


Blog: es demana més participació i es buscarà la manera de possibilitar-ho.


Gestoria: David Morales continuarà fent de forma gratuïta les gestions que es necessitin fer.  


Comunicació: Anna Giró continuarà fent l’enviament de mails i allò necessari per informar de 
les diferents activitats.


Propaganda: es va dir que teníem que millorar i buscar forma de potenciar l’entitat, utilitzant el nom Umiiartoq-Escola d’en Mar per tal de distingir-se de tantes altres Escoles de Mar que hi ha arreu. Anna Giró va portar un pressupost per fer samarretes amb els dos logos, l’idea va agradar i es va quedar que s’acabaria de concretar buscant més informació. Convé trobar i aportar idees (banderoles, gorres,...) per tal de que el nom es consolidi i sigui conegut, pensant que potser sigui una manera de que més gent del poble s’animi a palejar i conèixer l’entorn marí del seu poble.


Formació:  Josep Flor i Miquel continuaran gestionant la celebració de cursets d’aprenentatge. S’agraeix l’esforç d’en Josep Flor en l’organització i de Toni Albert en la portada a terme. Miquel va voler donar el mèrit dels cursets a en Josep Flor, qui en veritat ha sigut qui els ha treballat i ens ha mantingut informats. El proper dia 21 es celebrarà, si el temps ho permet, la repetició del curset d’ones.


Celebracions: l’Anna Suárez continuarà la tasca d’organitzar algun dinar o sopar, sempre és important trobar-se i passar-ho bé també fora del mar.    


Reunions: es va acordar celebrar una reunió com la de ahir, amb musica, menjar i beure, cada sis mesos.

La sensació una vegada acabada la reunió ahir va ser molt agradable, crec que tenim la sort de ser bona gent que ens ho passem molt bé. Si he oblidat algo o algú, demano ja disculpes, i estem oberts a millorar i perfeccionar allò acordat ahir, i qui per circumstàncies no va poder venir ahir també té dret a dir la seva. Benvingudes totes les opinions, entre tots ho millorarem, de moment i a partir del no res ja hem fet un grup de gent que solca el mar, ràpid com el vent, però el solca. 


   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada