dijous, 23 de desembre del 2010

Moltes illes i cap habitant

Ahir varem sortir amb un mar gris i suau, amb boires que baixaven per les cales, amb núvols que cobrien varies vegades i amb varies capes el cel, i amb un temporal anunciat i que augurava desventures a Toni Sbert. Érem només ell i jo, i no sols només érem tots dos en la sortida, sinó en el mar i en Portlligat. Crec que no varem veure a ningú des de que ens varem trobar a les dos i mitja fins que ens varem dir adéu cap a les cinc. Ningú. Portlligat era una imatge sense vida humana però de una colpidora bellesa.

Les ones eren tranquil·les i nobles, pegaven fort i amb soroll contra els penya-segats, i ens van permetre anar sense problema fins a Cala Bona, on la calma era més patent que mai, després fins a Ses Ielles, i després tornada, un dia plàsticament magnífic.

La sortida no va acabar a les cinc de la tarda a Portlligat, perquè quatre hores més tard Toni Sbert s’embarcava cap ses Illes (altres Ielles), Mallorca en concret, en Toni és illenc, i aquesta embarcació i travessia nocturna és la que ens feia mirar el mar i buscar el temporal anunciat. Espero que hagi arribat bé, potser ell ens ho farà saber i podrem donar per tancada la sortida de ahir.

El dissabte vinent es Nadal i per això jo, al menys, i encara que sigui sol, sortiré a palejar. Perquè és dissabte i perquè el mar seguirà sent allí, i el mar  no entén de celebracions. Està anunciada tramuntana. Qui vulgui i pugui venir, benvingut, com sempre, si cal ho celebrarem al mar.   

Avui no tenim altres fotos que la impressió que ens va quedar en les nostres retines, i aquesta no la podem penjar al blog.

1 comentari:

  1. Hola cadaquessencs.

    Puc afirmar sense cap dubte que l'arribada a port fou la matinada de dijous i que fou traquil·la. No sé si hi hagué cap tempesta a la mar gran, perquè vaig dormir profundament tot el camí: la sortida de la tarda havia tingut un efecte balsàmic per al cos i per a l'ànima impressionant.

    Crec que podem donar per finalitzada la sortida de dimecres avui, dissabte, dia 25 de desembre, amb la qual cosa es convertirà, segurament, en la sortida més llarga que s'hagi fet mai per aquestes contrades.

    Molts anys i bons companys!!

    ResponElimina