diumenge, 31 de juliol del 2011

UN CAPITOL MÉS

Odisseu podia perdre’s entre illes, deesses, bruixes i gegants, podia sentir-se estrany en terres incògnites, perquè tenia Ítaca, on l’esperaven les seves arrels, allí on era conegut i pertanyia, on podia descansar i dir soc jo, aquest és el meu lloc, on descanso i preparo noves aventures. Mai podem ser sense un lloc, per pobre que sigui, que sabem que ens espera.

El nostre lloc, el dels de Umiiartoq, el dels naufragats, és Portlligat, des d’ell sortim i ens perdem en terres i mar que mai són iguals, per després tornar, ser altra vegada en el nostre port.

Ahir vam conèixer, o desconèixer, un poble que ja no existeix, el Club Med, un tronc per construir una cabana, o un sofà, un congre enorme que encara s’aferrava a la vida, un canó sec que té l’arquitectura precisa i difícil que el fa estimat, una cadira perduda en un penya-segat, i un recorregut molt llarg, del que vam tornar molt tard, afamats i contents.

Érem Claudia, tota alegria, Nathalie, elegant, silent i estimada, Josep Flor i el seu fill Adrià, portant una faceta clàssica pare-fill que en Josep desconeixíem, i jo. Andi, a bord de la seva embarcació Adela, ens va portar el tronc, que nosaltres havíem arrossegat des del Club Med fins al Canó Sec, ell va fer el tram final, fins a Portlligat. Va fer la labor dels feacis a l’Odissea.

I tornarem, tot i que el dimecres hi ha un nou curset d’esquimotatge, i tornarem. La sortida a les 16.30 es manté.














1 comentari:

  1. Ja teniu un nou aficionat al Kayak!!! Moltes gràcies a tots per l’excel•lent dia que vam passar plegats. Aquest esport ho té tot: Contacte amb la gent, amb la natura, sensació de llibertat i molt, molt de bon rollo!!!

    Si m’ho permeteu, hi ha la possibilitat, i el temps ho permet, aquest dimecres podeu comptar amb mi (el fill del Josep) per “sortir a la mar de nou”...

    PS: El diumenge vam fer una sortida en Kayak fins al Cap Norfeu... el meu segon dia de Kayak... seguit!

    Una abraçada,

    ResponElimina